DRAG

ХЕЛИОС КОМУНИКАТОР ЗА ДОРАБОТКА

ПОДДРЖАНО ОД:

 • Напредни алатки за колористика и идентификација на боја.
 • Мобихел постер со тркало во боја.
 • Mobihel CBExpert испрскан со оригинална боја.
 • Напредна онлајн платформа вклучувајќи:
  • Програма за мерење.
  • Управување со залиха и со задачата.
  • Онлајн поддршка за бои и производи.
  • Видео библиотека.
  • Техничка документација.
  • За повеќе информации, ве молиме контактирајте ја нашата канцеларија или вашиот локален дилер.

Кликнете и дознајте повеќе!

ХЕЛИОС КОМУНИКАТОР ЗА ДОРАБОТКА

MOBIHEL ВОЛШЕБНИК ЗА БОЈА

Спектрофотометарот на волшебникот за боја е висококвалитетен и сигурен уред со повеќе агли за да обезбеди брзи и точни резултати. Оптичката мерна хардверска единица е дизајнирана за специфична технологија за мерење на Mobihel и алгоритми во боја. Работи со неговиот посветен софтвер за Волшебникот за боја и софтвер за формулација Mobihel. Хелиос обезбедува два типа на инструменти поврзани со нивниот индивидуален софтвер.

 

ВОЛШЕБНИК ЗА БОЈА 2

Волшебникот за боја 2 е пакет на уред со повеќе агли и софтверско решение со лабораториска класа, приспособено за секојдневна употреба за каросериски работи. Тоа е целосно решение 3-во-1 кое обезбедува резултати за какви било потреби за боја.

КОРЕКЦИЈА
• Автоматско прилагодување на бојата врз основа на најсовремениот компјутерски мотор за усогласување на боите.
• Можно е и за сосема непознати бои без податоци за идентификација.

КОРЕКЦИЈА
• Automatic colour adjustment based on state of the art computer colour matching engine.
• Повеќестепениот процес на корекција обезбедува точно следење на чекорите за корекција.

СИМУЛАЦИЈА
• Симулацијата на прилагодувањата на формулацијата обезбедува предвидување на промените на бојата со визуелен приказ на влијанието на промените во формулацијата.
• Одлична алатка за експертите за боја во обезбедувањето дополнителна сигурност во нивната работа.
• Овозможува создавање на целосно приспособени бои без потреба од вистинско мешање на производот.

ВОЛШЕБНИК ЗА БОЈА 2

ВОЛШЕБНИК ЗА БОЈА 3

Color Wizard 3 е економично решение кое што обезбедуваме квалитетен уред и софтвер со повеќе агли со одредени ограничувања во споредба со Color Wizard 2 во смисла на ограничена можност за корекција и без можност за симулација.

Со комбинирање на софтверот за формулација Mobihel, Color Box Expert и Color Wizard, добивате комплетно решение за управување со бојата што обезбедува брз и совршен процес и поправка на бојата

 ВОЛШЕБНИК ЗА БОЈА 3

ХЕЛИОС COLOR BOX EKSPRET 3

 • Mobihel Color Box Expert 3 е нова генерација на добро позната и популарни сè-во-едно премиум решение на Mobihel за документација во боја.
 • Модуларноста, помалата големина и едноставниот процес на ажурирање се главните подобрувања во однос на претходните генерации.
 • Може да делува како надградба на претходните верзии или самостојно решение бидејќи е поделен на два дела. • Тоа е сеопфатна колекција на најкористените модерни OEM стандардни бои, како и повеќе варијанти.
 • Новата кодификација е во корелација со Mobihel Color Navigator и Helios Refinish Communicator за да се обезбеди брзо и лесна референца и идентификација на боја.
 • Чиповите традиционално се подредени во хроматски редослед за да се обезбеди идентификација на бојата дури и кога е кодот за боја е непознат или возилото е префарбано со друга варијанта.
 • Ќе обезбеди непречено работење и брз резултат кога се користи во комбинација со Mobihel Color Navigator и спектрофотометарот Mobihel Color Wizard.
 • Сите чипови се прскаат со оригинална боја Mobihel за да се обезбеди точна споредба на мешаната формула со предметот што треба да се поправи.
 • Мобихел кутија за боја Expert 3 редовно се ажурира со нови OEM бои и варијанти.
ХЕЛИОС COLOR BOX EKSPRET 3

МОБИХЕЛ ТАБЕЛА ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ БОИ

Новата табела за прилагодување на бојата на Mobihel е еволуција на популарната алатка за боја која користи јасни, едноставни и интуитивни пиктограми.

Кога може да биде потребно нијансирање, корисниците лесно ќе ги идентификуваат квалитетите на тонерот и нивното влијание врз формулацијата.

Со различни намалувања и дополнителни информации за групата на бои, пристрасноста на боите, изгледот, страничниот поглед и чистотата, споредбата на боите на сите нијансирања никогаш не била полесна.

Истиот концепт се применува не само на класичните пигменти, туку и на бисерните, алуминиумскиите и прилагодливите пигменти, со дополнителни информации за големината, обликот и прилагодливоста.

Кругот во боја е додаден за уште полесно и побрзо споредување на пигменти, што ќе ја подигне вашата доверба во процесот на прилагодување на формулата.

Исто така, ве охрабруваме да ги користите нашите иновативни алатки за информации за боја на веб-страницата на Helios Refinish Communicator, каде што овој концепт е дигитализиран и може да се користат некои дополнителни информации и интересни функции.

МОБИХЕЛ ТАБЕЛА ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ БОИ